Un dels motius fundacionals del projecte Pintor artesà es el de recuperar tècniques i oficis artesanals en el mon de la construcció i difondre’ls per què no es perdin.

En aquest sentit la docència es una eina al servei d’aquest objectiu. Però no es l’únic motiu que ha portat a en Joan Nieto a entrar en aquest camp. També la vocació d’ensenyar  heretada de la seva mare (mestra d’escola) i la passió per les noves tendències pedagògiques en l’ensenyament i la formació han sigut motius importants per prendre la decisió de formar-se i dedicar una part de la seva carrera professional en  aquest àmbit de treball.

Docencia_1

Joan Nieto ha anat a formar-se en l’ofici d’estucador, aplicador de tadelakt a Marrakech, amés d’haver treballat d’estucador per una empresa d’estucats durant cinc anys. També ha exercit l’ofici de pintor durant 16 anys i ha donat cursos de restauració de bastiments de fusta “al Polell” escola de natura del Montseny. Durant els últims nou anys ha donat cursos regularment a l’escola de formació del gremi de pintors de Barcelona en les següents temàtiques: curs d’iniciació al tadelakt, curs de restauració de bastiments de fusta, curs d’aplicació de microciment.

Aquests últims cinc anys ha estat impartint una formació d’iniciació a la pintura decorativa a l’institut Miquel Biada de formació Professional a Mataró.

Els últims dos cursos lectius ha estat donant cursos de formació ocupacional en l’àmbit de la pintura decorativa en el CIFO Santa Coloma (centre de informació i formació ocupacional de Santa Coloma de Gramanet).

Cap dubte?

Truca’ns i parla directament amb el professor