Les tècniques ancestrals que hem perfeccionat i que seguim utilitzant

Aquí ens decantem sempre pels oficis artesanals. Per això, tot i que coneixem i apliquem amb rigor tot tipus d’estucats interiors a espàtula, que han sorgit en els últims anys, per donar un toc de color i de distinció en la decoració de la llar. Cal dir que de tota la vida, existeixen una sèrie de tècniques antigues, amb la mateixa finalitat dins l’ofici de l’estucador de calç. Nosaltres creiem fermament que, aquest seguit de tècniques son molt més distingides que les anteriorment esmentades, i amés, ens donen un ventall molt més ampli de possibilitats per a poder crear els nostres propis acabats. També tenen una durabilitat superior i a la vegada son menys agressives amb el medi ambient i beneficioses per la nostra Salud . Per tot això, i perquè la calç és un material molt mal·leable i amable de treballar, nosaltres, sovint recomanem la utilització de l’estucat de calç en el cas de buscar aquest toc de distinció.

Aquesta tècnica s’ha utilitzat habitualment en interiors per la seva duresa i alta reflexió de la llum, que s’aconsegueix brunyint l’estuc amb un ferro calent i amb l’ajuda duna solució sabonosa que lubrica la superfície de l’estuc i la hidròfuga. Al mateix temps l’alta temperatura del ferro cou la capa més superficial de l’estuc donant-li una duresa singular dins el ventall d’acabats que ens ofereix aquest ofici. Però també l’acabat lliscat o altres brunyits en fred poden donar acabats de gran bellesa en interiors.

Els acabats  de calç per interiors solen ser llisos i durs, amb unes qualitats específiques que els diferencien dels materials convencionals: elàstics, higroscòpics, hipoalergènics, transpirables, aïllants tèrmics, acústics i electromagnètics, ignífugs i desinfectants. L’acabat llis te una reflexió molt alta de la llum que resulta ideal per parets interiors.

L’estucat a la calç te infinitat d’acabats!

Els acabats més llisos tenen una reflexió molt alta de la llum que resulta ideal per parets interiors